Lifeinfo.bgАлтернативни леченияЕфикасен ли е Цинабсин при синузит, лекуване на хрема и запушен нос?

Ефикасен ли е Цинабсин при синузит, лекуване на хрема и запушен нос?

-

Цинабсин е хомеопатичен лекарствен продукт за алтернативно лечение на хроничен и остър синузит. Този медикамент представлява комбинация от няколко отделни хомеопатични продукта, а именно Cinnabaris, Echinacea, Hydrastis, Kalium Bichromikum.

Ефект и позли от Цинабсин

Според редица проучвания Цинабарис допринася за своевремнно облекчаване на симптомите с изяви на клинични оплаквания в околоносни синуси и инфекции, при сълзене от очите, главоболи, невралгии и др. Неговата ефективност е по-силно изразена в началните фази на заболяването.

За разлика от него Калиум бихромикум и Хидрастис действат главно при хронични състояния и упорит синузит. В комнинация, тези три хомеопатични продукта спомагат за намаляване отока на лигавиците и подобряване на дихателната функция през носа.

Чрез редуциране на храчки и други секрети, те облекчават създалото се напрежение в областта на главата. Последния компонент е Ехинацея, продукт който има изразено укрепващо имунната система действие. При инфекции съпътствани с повишена температура, продукта подпомага намалява вероятността от повторно заразяване и ускорява възстановяването.

Цинабарис – основната съставка на Цинабсин

Cinnabaris е многофункционален хомеопатичен тоник, който се използва главно за лечение на невралгични болки в очите, язви и безсъние. Облекчава силно болезнени състояния, свързани с невралгия на очите и симптоми, свързани с язви в гърлото. Дискомфортът, свързан с устата и кожата, също се лекува с помощта на това лекарство. Неговите леки седативни свойства помагат при лечението на безсъние и спомагат за по-добър сън.

Cinnabaris е хомеопатичен разтвор, направен от живачен сулфид. Съобщава се, че е полезен при албуминурия, цистит, дизентерия, гонорея, приапизъм, ревматизъм, тения, брадавици и още при цилиарна невралгия и язви на сифилитична основа.

Също така при безсъние през нощта. Болки от слъзния канал, около окото до слепоочието, от вътрешния кантус през веждите до ухото. Силна стрелкаща болка в костите на орбитата, особено преминаваща от вътрешния към външния кантус в костта. Полезен е при невралгични болки, особено на очите, дълготрайни язви и безсъние.

Калиум бихромикум

Калиум бихромикум е другия компонент на цинабсин и може да помогне при овладяване на хроничен синузит, хроничен ринит, тонзилит, хроничен катар на гърлото, бронхиална астма, периостит, постназален секрет и др.

 • Може да облекчи възпалението на гърлото;
 • Може да помогне за справяне с болки в гърлото в ранните етапи, зачервено, горещо и подуто гърло;
 • Може да осигури облекчение при затруднено преглъщане, хрема със запушване на носа, силно кихане, обилно, воднисто течение от носа;
 • Може да помогне при овладяване на сухота в гърлото, затруднено преглъщане, суха задушлива кашлица, кихане;
 • Може да облекчи хроничното възпаление на фронталния синус с усещане за запушване;
 • Може да помогне при справяне с дрезгавост и загуба на глас;
 • Може да облекчи при невъзможност за дишане през носа, сърбеж в носа;
 • Може да осигури облекчение при болка, подуване, скованост, пукане на всички стави и болезненост на петите.

Хидрастис

Hydrastis Canadensis, третата съставка в продукта Цинабсин известен още като Хидратис съдържа компонент, наречен берберин, за който е известно, че действа срещу различни по вид вредни бактерии и гъбички, което го прави естествено антибиотично лекарство.

Хидратис действа специално върху лигавиците, като ги отпуска и произвежда гъст, жълтеникав, вълнообразен секрет. Катарът може да бъде навсякъде, в гърлото, стомаха, матката, уретрата, но винаги се характеризира с това странно отделяне на слуз.

Той е особено активен при възрастни и хора, които се умарят по-лесно. Използва се при слабост в мускулите, лошо храносмилане и упорит запек. Силата на Хидратис върху дребната шарка се откроява в модифицирането на болестта, премахвайки нейните тревожни симптоми. Изследвания показват, че свива кръвоносните съдове, стимулира вегетативната нервна система и действа антибактериално.

Ехинацея

Echinacea е хомеопатично лекарство, последното в състава на цинапсин, но не на последно място, което облекчава болките в гърлото придружени с умора и отпадналост.

Използва се още за лечение на множество здравословни състояния, включително остра автоинфекция, симптоми на отравяне на кръвта, диария при коремен тиф и гонорея и др.

Основни предимства:

 • отлично средство за лимфни възпаления и неприятни секрети със симптоми на отпадналост и умора;
 • може да облекчи секреция с неприятна миризма от носа с язви;
 • облекчава сухота в устата, като насърчава отделянето на слюнка и лекува кървене на венците;
 • може ефективно да лекува сливиците и свързаните с тях състояния;
 • може да е полезен при лекуване на стомашни разстройства като гадене и киселини с болка в гръдните мускули;
 • уринарни разстройства, като често уриниране също могат да бъдат лекувани с него;
 • при жени може да се използва за лечение на необичайни секрети от вагината;
 • облекчава симптомите на ухапвания от насекоми като сърбеж, обриви и разширяване на лимфата;
 • може да се използва и за лечение на треска с гадене и треска, свързана с малария.

Резюме

Според редица медицински изследвания, продукта Цинабсин – комбинация от 4 активни компонента, е ефикасен при хрема, синузит и съпътстваща симптоматика. Въпреки това, винаги се обръщайте към личния си лекар преди употребата на каквито и да е било медикаменти.

Внимание: Този лекарствен продукт се продава без рецепта, но винаги е препоръчително да се консултирайте с медицинско лице, преди приема на каквито и да е било лекарства. Написаното в статията има единствено информативен характер.

Източници и използвана литература:

 1. pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 2. Alpen Pharma Group
 3. Homeomart.com
 4. Framar.bg
 5. 1mg.com

Подобни статии

Последни статии